Ресторанот „Маркови Кули„ кој се наоѓа во склопот на Хотел ДИОН Прилеп располага со големо и богато мени

Одморете се и уживајте во прекрасниот амбиент и вкусно припремената храна во климатизираниот ресторан.

Воедно истиот можете да го користите за разни семинари, советувања и конгреси.

Ексклузивитетот е гарантиран од наша страна.

Во нашиот ресторан ќе ги пробате најавтентичните традиционални јадења на македонската кујна подготвени по оригинални рецепти.

На вас останува да дојдете и да се уверите.

Ресторанот организира:

1. Свадби:

МЕНИ ЗА СВАДБИ:

1.1 Мешана салата
1.2 Ордевер
1.3 Свинско печено
1.4 Пилешки стек - прелив
1.5 Гарнир

ЦЕНА ОД ПОРЦИЈА 260 ден

Пијалок по малопродажни цени

2.1 Мешана салата
2.2 Ордевер
2.3 Кременадла
2.4 Плескавица
2.5 Гарнир
2.6 Чорба телешка

ЦЕНА ОД ПОРЦИЈА 300 ден

Пијалок по малопродажна цена

3.1 Мешана салата
3.2 Пирошка/пох.кашкавал
3.3 Ордевер
3.4 Чорба
3.5 Телешко динстовано- прелив
3.6 Свинско печено

ЦЕНА ОД ПОРЦИЈА 410 ден

Пијалок по малопродажни цени

Од ресторанот добивате за свадби до 100 гости- аранжирање на маса, до 200 гости- аранжирање на маса, торта и шампањ

Ресторанот организира веридби, крштевки, матурски и други видови на домашни забави.

Ресторанот на хотел Дион Прилеп располага со три сали со капацитет до 300 гости.

Третата сала e специјализирана за состаноци и семинари