Хотелот ДИОН Прилеп се наоѓа во градот Прилеп, оддалечен 150км. од главниот град Скопје, на 700м. од центарот на градот во склоп на Градскиот базен. Располага со 14 соби, двокреветни, трокреветни и четирикреветни соби со купатило и во секое време со топла вода, опремени со ТВ, телефон и безжичен интернет.

Во секое време во хотелот ДИОН Прилеп на располагање Ви стои персоналот, за се што ќе посака.

Хотелот ДИОН Прилеп се наоѓа во склопот на ресторанот на Градскиот базен „Маркови Кули„.